آیا با رژیم چینی می توان سالم تر زندگی کرد؟

 

Chinese diet
Chinese diet


رژیم چینی یک رژیم غذایی سنتی است که بر پایه سبزیجات، سویا و طعم دهنده های تند قرار گرفته است.

خوراکی های چینی مدتها است که در سراسر جهان محبوب شده اند و طرفداران زیادی دارند.

ما در اینجا برخی از این خوراکی ها را در یک الگوی غذایی سالم گرد آوری کرده ایم که با استفاده از آنها می توان خطر ابتلا به برخی از بیماری های شایع را کاهش داد.

راز سلامتی رژیم چینی در چیست؟

راز سلامتی در این رژیم مصرف سبزیجات بیشتر و گوشت کمتر است.

اکثر چینی های ساکن چین از رژیم سنتی کشورشان که عمدتا رژیم گیاه خواری است استفاده می کنند.

در غذاهای سنتی آنها تنها رشته هایی از گوشت برای طعم دادن غذا به کار برده شده است.

 بیشتر غذاهای چینی حاوی سبزیجات، برنج و سویا هستند.

همچنین چینی ها برای تهیه غذا از مرغ و ماهی بیشتر از گوشت قرمز استفاده می کنند.

چرا در مناطق روستایی چین میزان بیماری ها کمتر است؟

برنامه غذایی سنتی چینی ۲۰ درصد از غذاهای حیوانی و مابقی از غلات، حبوبات و سبزیجات تشکیل شده اند.

به همین دلیل آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی گیاهی به نام فیتوکمیکال ها می توانند به عنوان یک مبارز قوی با بیماری ها مبارزه کنند.

به طور کلی مردم مناطق روستایی چین کمتر به این بیماری ها دچار می شوند.

آنها عبارتند از:

·       سرطان سینه

·       سرطان کولون و رکتوم

·       دیابت نوع ۲

·       پوکی استخوان

·       فشار خون بالا

·       بیماری های قلبی عروقی

در رژیم چینی چه بخورم و چه بنوشم؟

در این رژیم بسیاری از غذاهای اصلی از غذاهای دریایی تهیه می شوند.

ماهی هایی مانند: هیک، هامور یا باس دریایی را می توان با زنجبیل و پیازچه بخار پز کرد و یا تفت داد.

همچنین میگو و صدف را نیز می توان به عنوان منابع خوبی از پروتئین و سایر مواد مغذی انتخاب کرد.

بیش تر بخوانید: رژیم ماهی

غذاهایی که با گوشت قرمز تهیه می شوند کدامند؟

گوشت ترش و شیرین سرخ شده به همراه نخود برفی، فلفل سبز و قرمز و لوبیا چیتی یک غذای مقوی است.

اگر دوست دارید غذاهای گوشتی بخورید برش های کم چربی را انتخاب کنید و تمام چربی های قابل مشاهده را بچینید.

هر ۱۱ گرم چربی گوشت را ۱۰۰ کالری حساب کنید و آنرا در تعداد کالری مجاز مصرفی خود لحاظ کنید.

روغن ها

روغنی که برای طبخ غذاها در رژیم چینی به کار برده می شود روغن کانولا، سویا و بادام زمینی است.

تمام این روغن ها غیر اشباع هستند و می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهند.

سالاد

در سالاد ها هم می توان از کلم چینی و برگ های نخود برفی که یک سبزی لطیف با طعم کمی تلخ است، استفاده کرد.

کشک سویا

این کشک حاوی پروتئین های سالم است و در غذاهای فست فودی چینی خیلی استفاده می شود.

سس سویای کم نمک

این سس یک طعم دهنده عالی است اما هنگام خرید توجه کنید سس سویای با ۳۷ درصد سدیم یا کمتر خریداری کنید.

در عوض برای طعم دار کردن غذای خود از آبلیمو، سرکه، زنجبیل و فلفل چیلی استفاده کنید.

برنج سفید

یکی از پر مصرف ترین ماده غذایی در چین، برنج سفید است اما در رژیم چینی توصیه می شود از برنج قهوه ای استفاده کنید.

متخصصین تغذیه معتقدند برنج قهوه ای فیبر و مواد مغذی بیشتری دارد و سطح قند خون را افزایش نمی دهد.

بیش تر بخوانید: رژیم TLC

دسر

چینی ها میانه خوبی با دسرهای شیرینی که ما بعد از غذا مصرف می کنیم ندارند و در فرهنگ خود آنرا جای نداده اند.

اما دو ساعت بعد از غذا می توانید از میوه های تازه فصلی استفاده کنید.

میوه های تازه حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر، فولیک اسید و انواع ویتامین ها هستند.

غلات صبحانه

اگر چه این مورد در غذاهای سنتی چینی نیست اما بیایید آنرا به برنامه غذایی روزانه خود اضافه کنیم.

جو دوسر آماده طبخ را در ماست بریزید و اگر دوست داشتید موز، هلو، توت یا مقداری آجیل به آن اضافه کنید و به عنوان یک صبحانه کامل میل بفرمایید.

چه بنوشم؟

در رژیم چینی بعد از آب می توان از چای به عنوان پرطرفدارترین نوشیدنی نام برد.

چای سبز و چای سیاه حاوی ترکیباتی به نام فلاونوئیدها هستند و به کاهش التهاب و پیشگیری از بیماری قلبی کمک می کنند.

علاوه بر آن نوشیدن چای می تواند سطح کلسترول بد خون را پایین بیاورد و عملکرد عروق خونی را بهبود ببخشد.

منبع: https://www.sira.fit/

 

 

Comments

Popular posts from this blog

فیلر بینی چه کارهایی انجام می دهد؟

آیا با رژیم دش می توانم فشار خونم را کنترل کنم؟

برای افزایش متابولیسم بدن چگونه اقدام کنم؟